Blog

Σπιτικά σοκολατένια δημητριακά


Υλικά

  • 1 κούπα αλεύρι βρώμης (χτυπήστε στο μούλτι 1 1/4 κούπας νιφάδες βρώμης)
  • 1/4 κούπας αλεύρι αμυγδάλου (χτυπήστε στο μούλτι αμυγδαλόψιχα μέχρι να γίνει σκόνη)
  • 1/4 κούπας κακάο
  • 2 κ. σούπας ινδοκάρυδο
  • 1/3 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κ. σούπας άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 3 κ. σούπας γεμάτες μέλι
  • 1 κ. σούπας γιαούρτι
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αναμίξτε τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. Ρίξτε το ασπράδι, το μέλι, το γιαούρτι και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι. Μπορεί η ζύμη να φαίνεται στεγνή, αλλά θα απορροφήσει σταδιακά τα υγρά υλικά και θα ενωθεί σε μια μπάλα που θα ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ. Πάρτε μια μικρή ποσότητα με τα δάχτυλά σας και κάντε τη στην παλάμη σας μια μπαλίτσα στο μέγεθος φουντουκιού. Τοποθετήστε τη στο ταψί και συνεχίστε με την υπόλοιπη ποσότητα. Δυστυχώς, αυτή είναι η πιο χρονοβόρα διαδικασία της συνταγής και προτείνω να ζητήσετε βοήθεια από μικρούς ή μεγάλους για να την επιταχύνετε. Προετοιμαστείτε, όμως, για λερωμένα χέρια! Προθερμάνετε το φούρνο μόνο για 2 λεπτά και ψήστε στους 175 βαθμούς για 10 λεπτά. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο κατευθείαν και αφήστε να κρυώσουν. Αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο για μια εβδομάδα.

Οι παρατηρήσεις μου μετά από διάφορες δοκιμές είναι οι εξής…

Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις αντί για αλεύρι βρώμης. Το αποτέλεσμα είναι ελαφρώς διαφορετικό, τα δημητριακά γίνονται λίγο πιο αφράτα. Μην παραλείψετε, όμως, το τρίμμα αμυγδάλου, γιατί θα γίνουν σκληρά. Το γευστικό αποτέλεσμα δεν είναι πολύ γλυκό, ακόμα κι όταν πρόσθεσα μια κουταλιά μέλι παραπάνω. Εμένα δε με πείραξε καθόλου, γιατί προτιμώ την πιο έντονη σοκολατένια γεύση. Για τα παιδιά, όμως, δεν είμαι σίγουρη, για αυτό προτείνω προαιρετικά τη χρήση άχνης ζάχαρης. Τέλος, ο χρόνος ψησίματος, κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 λεπτά, γιατί γίνονται πολύ σκληρά. Φυσικά αυτό έχει να κάνει με τον κάθε φούρνο.

Πηγη: breadandtea.com/

Comments

Comments are closed.