Blog

Σαλάτα με κολοκυθάκια, κατσικίσιο τυρί και ντρέσινγκ μουστάρδας


Υλικά

  • 400 γρ. μικρά και τρυφερά κολοκυθάκια, καλά πλυμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες, με τη φλούδα τους
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, χονδροκομμένη
  • 1 μάτσο ρόκα, καλά πλυμένη και χονδροκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι
  • 1 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • 150 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια με τις πιπεριές, για περίπου 7 λεπτά, μέχρι μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τα αδειάζουμε μαζί με το λάδι σε ένα μπολ σερβιρίσματος και τα αλατίζουμε. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τη μουστάρδα με μέλι  και το ξίδι και περιχύνουμε με το μείγμα τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε τη ρόκα και τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά. Σκορπίζουμε το κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε.

Μερίδες 4

Προετοιμασία 30′

Πηγή: gastronomos.gr

Comments

Comments are closed.