Blog

Σαλάτα με κινόα


Υλικά

  • 180 γρ κινόα (μία κούπα)
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 2 ντομάτες χωρίς τα σπόρια τους κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες
  • 3 μικρά κολοκυθάκια σε κυβάκια (αν θέλουμε τα αφήνουμε για 5 λεπτά στο ξύδι ή σε λεμόνι για να μαλακώσουν)
  • χυμός λεμονιού ή λάιμ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό, δυόσμο, κόλιανδρο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε την κινόα σε ένα κατσαρολάκι με μπόλικο νερό.
  • Την αφήνουμε εκεί για 5 λεπτά. Ξεπλένουμε την κινόα πάρα πολύ καλά σε άφθονο νερό. Οι σπόροι της κινόας έχουν στην επιφάνειά τους μια ουσία που την κάνει λίγο πικρή αν δεν πλυθεί καλά.
  • Βράζουμε την κινόα σε μπόλικο αλατισμένο νερό ή αν θέλουμε προσθέτουμε ένα κύβο λαχανικών.
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει καλά και να φαίνεται μια γραμμούλα γύρω από κάθε σποράκι. Σουρώνουμε και είναι έτοιμη.
  • Μπορούμε αφού την αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να τη βάλουμε στο ψυγείο όπου κρατάει άνετα για 4-5 μέρες.. Μετά μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε και να κάνουμε μια ωραία σαλάτα…

Πηγή:akispetretzikis.com

Comments

Comments are closed.