Blog

Μπισκότα με ταχίνι και μέλι


Υλικά

  • 1 κούπα και 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ. γλ. σόδα φαγητού
  • ¼ κ. γλ. αλάτι
  • 1 βανιλίνη
  • 1/3 κούπας μέλι
  • 1/3 κούπας ταχίνι
  • 1/3 κούπας σουσάμι (για την επικάλυψη)

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175-180 βαθμούς και ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά και σε μια κούπα το ταχίνι με το μέλι. Ενώστε όλα τα υλικά στο μπολ και ανακατέψτε με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη και να μην κολλάει. Αν είναι ακόμα υγρή, προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα. Βάλτε το σουσάμι σε ένα ρηχό πιάτο. Πάρτε μια ποσότητα ζύμης σε μέγεθος μικρού καρυδιού και σχηματίστε μια μπαλίτσα στα χέρια σας. Ρίξτε τη στο σουσάμι και γυρίστε τη μέχρι να καλυφθεί τελείως. Πιέστε τη ανάμεσα στις παλάμες σας μέχρι να έχει πάχος μισού εκατοστού περίπου. Τοποθετήστε το μπισκότο στο ταψί και συνεχίστε με την υπόλοιπη ζύμη. Βγαίνουν περίπου 25 μπισκότα που χωράνε όλα στο ίδιο ταψί. Ψήστε στους 175-180 βαθμούς για 8-10 λεπτά μέχρι να δείτε ότι έχουν ψηθεί στην κάτω πλευρά τους. Καλή επιτυχία!

Πηγή: breadandtea.com/

Comments

Comments are closed.