Blog

Μπάρες δημητριακών


Υλικά :

 

  • 2 ½ φλιτζάνια φαρίνα ολικής άλεσης κοσκινισμένη
  • 1 φλιτζάνι βρώμη τριμμένη στο μούλτι
  • 5 κουταλιές μέλι
  • 6 κουταλιές σπορέλαιο
  • ξύσμα και χυμός 3 πορτοκαλιών
  • 1 ποτήρι νερό βρύσης
  • σταφίδες
  • τριμμένη σοκολάτα (περιεκτικότητα σε κακάο 70%)
  • 1 βανίλια

 

Εκτέλεση :

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στην αρχή με ένα κουτάλι και μετά με το μίξερ για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά. Αδειάζουμε το μίγμα μας σε ταψάκι ή σε ατομικά φορμάκια.

Τα ψήνουμε σε κρύο φούρνο στους 170 στον αέρα για περίπου 40-45 λεπτά.

 

Μπάρες με γεύση πορτοκάλι

Υλικά :

  • 1/2 φλ. αλεύρι ολική
  • 2 1/2 φλ. Βρώμη
  • 1 κ.γλ αλάτι
  • 1 κ.γλ κανέλα
  • 1/4 κ.γλ μοσχοκάρδυο
  • 6 κ.σ μέλι
  • σταφίδες
  • 2 φλ.γάλα ή χυμός πορτοκαλιού
  • 1/4 φλ.ελαιόλαδο
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ baking powder
  • 1/2 κ.σ σόδα

 

Εκτέλεση :

Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με μιξερ χειρός.

Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.

Το ψήνετε για 40 περίπου λεπτά και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Comments

Comments are closed.