Blog

Μοσχάρι λεμονάτο με φασολάκια


Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι κιλότο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κύβο βοδινό
  • 1 λίτρο νερό
  • 450 γρ. φασολάκια στρογγυλά
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 1 φρ. κρεμμυδάκι
  • χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φέτες από 1 λεμόνι

Εκτέλεση :

  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια από το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 4 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε τα κομμάτια από το μοσχάρι. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια βάζουμε τον κύβο και το νερό.
  • Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 1 ½ ώρα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασολάκια.
  • Χοντροκόβουμε τα φύλλα από τον μαϊντανό, τον άνηθο και τον δυόσμο και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε σε μικρές φέτες το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις βάζουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και τα ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τα 2/3 από τα μυρωδικά στην κατσαρόλα με τον χυμό από τα λεμόνια.
  • Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με τα υπόλοιπα μυρωδικά, πιπέρι, ελαιόλαδο και φέτες από λεμόνι.

Μερίδες 4-6

Πηγή: akispetretzikis.com

Comments

Comments are closed.