Blog

Κλασσικό ταμπουλέ


Υλικά

  • 75 γρ. πλιγούρι
  • 100 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και έξτρα αν θέλουμε
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 αγγούρι χωρίς σπόρια κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μεσαίο μπολ και το καλύπτουμε με πολύ ζεστό νερό. Το αφήνουμε να μουλιάσει για 15 λεπτά έως 1 ώρα και το δοκιμάζουμε να είναι μαλακό. Ο χρόνος μουλιάσματος έχει να κάνει με το πόσο ψιλό ή χοντρό είναι κομμένο το πλιγούρι μας με τον μικρότερο χρόνο να αναφέρεται στο πιο ψιλοκομμένο πλιγούρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το πλιγούρι μας να αφρατέψει και το προσθέτουμε και αυτό στο μπολ με τα μυρωδικά. Προσθέτουμε και το αγγούρι και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Ανακατεύουμε με το πιρούνι προσεκτικά και αφήνουμε για μερικά λεπτά τη σαλάτα πριν τη σερβίρουμε για να μαριναριστούν καλά όλα τα υλικά. Διορθώνουμε με έξτρα αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί και σερβίρουμε.

Πηγή : akispetretzikis.com

Comments

Comments are closed.