Blog

Ζελέ με λουίζα και raspberries


Υλικά

  • 650 ml νερό
  • 1 χούφτα φρέσκα φύλλα λουίζας
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. ζελατίνα σε σκόνη
  • 60 γρ. χυμό λεμόνι
  • raspberries ή φράουλες

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε τα 600 ml νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρει βράση και να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα της λουίζας και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
  • Στο υπόλοιπο νερό που το έχουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη ζελατίνα και την αφήνουμε να “φουσκώσει”.
  • Αφαιρούμε τα φύλλα της λουίζας από το νερό.
  • Ανακατεύουμε μέσα το νερό με τη ζελατίνα μέχρι να διαλυθεί.
  • Αφήνουμε να έρθει το υγρό σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προσθέτουμε το το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα φρούτα σε όμορφα ποτήρια
  • Γεμίζουμε με το ζελέ.

Μερίδες: 6

Πηγή: akispetretzikis.com

 

Comments

Comments are closed.