Blog

Παέγια λαχανικών με μανιτάρια


Υλικά:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 100 γρ. μανιτάρια
  • 150 γρ. αρακά κ.τ.ψ.
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • ½  κ.γ. σαφράν
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ καστανό ρύζι
  • 200 γρ. γάλα καρύδας
  • 350 γρ. νερό
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • ¼ ματσάκι κόλιανδρο

 

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τον αρακά, το μπούκοβο, την πάπρικα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το σαφράν, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι, το γάλα καρύδας και το νερό. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το ρύζι. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.

Μερίδες 4 ~   χρόνος εκτέλεσης 10΄ ~ χρόνος ψησίματος 30

πηγή : akispetretzikis.com

 

Comments

Comments are closed.